You are currently viewing Kako izabrati pravu veličinu majice?
Kako izabrati pravu veličinu majice

Kako izabrati pravu veličinu majice?

Kako izabrati pravu veličine majice može biti zastrašujuć zadatak, posebno ako kupujete putem interneta. No, nema razloga za zabrinutost ako znate nekoliko jednostavnih koraka.

Korak 1:

Merenje pre svega.

Potrebno je meriti obim grudi i dužinu majice. Ukoliko koristite metar za telo, trebate ga obmotati oko grudi na najširoj tački. Dužinu majice merite od vrha kragne do dna.

Zatim pogledajte veličinsku tabelu proizvođača i uporedite mere s njima. Ova tablica će vam dati informacije o veličinama, kao što su širina grudi i dužina majice.

Korak 2:

Faktor nesavršenosti.

Obratite pažnju na to da svi ljudi imaju neke manje nesavršenosti, kao što su šire ili uže bokovi. Zato nije neuobičajeno da veličine razlikuju po različitim delovima tela. Ukoliko ste uži u struku i širi na bokovima, izaberite veću veličinu, kako bi se osigurala udobnost.

Korak 3:

Istezanje.

Uzmite u obzir materijal od kojeg je napravljena majica. Ako je od sintetičkog materijala, može se rastegnuti i oblikovati oko tela. Ukoliko je napravljena od pamuka, može se malo stezati. Ukoliko želite da majica bude opuštena, izaberite jednu veličinu veću. Ukoliko želite da bude uz telo, izaberite manju veličinu.

Korak 4:

Probanje.

Ukoliko je moguće, probajte majicu pre kupovine. Ova opcija je najbolja zato što ćete videti kako se stoji i kako izgleda na vašem telu. Ukoliko nije moguće, bez brige, samo izaberite proizvođača koji ima politiku povrata ili zamene ukoliko veličina nije tačna što kod nas ostvarujete bez problema.

Zaključak:

Izbor prave veličine majice može biti izazov, ali s ovim savetima, sigurno ćete naći onu koja će vam odgovarati. Sve što trebate učiniti jeste pravilno meriti svoje telo i proveriti veličinu prema veličinskoj tabeli proizvođača ili se obratiti prodavcu. U zbiru, kada izaberete pravu veličinu, osetićete se udobno i sigurno, bez brige da vam majica neće leći ispravno.

Ostavite odgovor