You are currently viewing Mrlje od Čokolade na Odeći – Brzo i Lako Rešenje

Mrlje od Čokolade na Odeći – Brzo i Lako Rešenje

Mrlje od čokolade na odeći – gotovo svako od nas je barem jednom iskusio ovaj problem. Bilo da se radi o nehotičnom prosipanju čokolade na omiljenu majicu ili o dečijim rukama prekrivenim čokoladom koje ne znaju za granice, ove mrlje mogu biti prilično dosadne. Srećom, postoji brzo i lako rešenje koje će vam pomoći da se brzo rešite ovih neželjenih mrlja. U nastavku ćemo vam pokazati korake koje treba slediti kako biste se efikasno izborili sa mrljama od čokolade na svojoj odeći.

Šta će vam biti potrebno:

 • Hladna voda
 • Tečni deterdžent
 • Čist pamučni peškir
 • Malo neutralnog sapuna (opciono)
 • Štipaljke za odeću (opciono)

Koraci za uklanjanje mrlje od čokolade na odeći:

 1. Odmah reagujte: Vreme je ključno kad su u pitanju mrlje od čokolade. Što pre počnete sa uklanjanjem, to će biti lakše. Odmah nakon što primetite mrlju, obavezno neka neko reaguje.
 2. Skrinite višak čokolade: Pre nego što krenete sa pranjem, pažljivo skinite višak čokolade sa odeće. Koristite tupfer ili čistu kuhinjsku krpu kako biste nežno uklonili čvrsti deo čokolade. Pripazite da ne utrljate mrlju dublje u tkaninu.
 3. Isperite hladnom vodom: Stavite mrlju pod hladnu tekuću vodu. To će pomoći da se čokolada stvrdne i olakša njen odstranjivanje. Nemojte koristiti toplu vodu jer to može da otopi čokoladu i oteža uklanjanje mrlje.
 4. Nanesite tečni deterdžent: Nakon što ste isprali mrlju hladnom vodom, nanesite nekoliko kapi tečnog deterdženta direktno na mesto mrlje. Deterdžent će pomoći da se razbije mast i ostaci čokolade.
 5. Blago trljajte tkaninu: Koristite čistu krpu ili četkicu za zube kako biste blago trljali mesto mrlje. Radite to sa pažnjom kako ne biste oštetili tkaninu.
 6. Isperite ponovo hladnom vodom: Nakon što ste trljali mrlju, isperite odeću ponovo hladnom vodom. Proverite da li je mrlja nestala pre nego što stavite odeću u veš mašinu.
 7. Dodatni koraci: Ako mrlja nije potpuno nestala, možete ponoviti postupak dodavanjem malo neutralnog sapuna. Ostavite sapun da deluje nekoliko minuta pre nego što isperete ponovo hladnom vodom.
 8. Operite odeću: Kada ste sigurni da ste uspešno uklonili mrlju, operite odeću kao i obično, dodajući je u veš mašinu sa drugim sličnim tkaninama.
 9. Provera pre sušenja: Pre nego što osušite odeću, proverite da li je mrlja potpuno nestala. Sušenje odeće može „fiksirati“ mrlju, tako da budite sigurni da ste je potpuno uklonili pre nego što nastavite s procesom sušenja.

Mrlje od čokolade na odeći ne moraju biti nepremostiva prepreka. Pravilnim postupcima i brzom reakcijom možete se lako rešiti ovih neželjenih mrlja. Sa malo truda i strpljenja, vaša omiljena odeća će izgledati kao nova, bez ikakvih tragova čokolade.

Ako vam je potrebna neka odeća koju ćete isprljati čokoladom posetite našu prodavnicu!

Ostavite odgovor