You are currently viewing Kako brinuti o pamučnoj polo majici?

Kako brinuti o pamučnoj polo majici?

Polo majica će Vam omogućiti da budete elegantni na bilo kom događaju. Ona je odlična alternativa za košulju bilo da je dugih ili kratkih rukava. Zahvaljujući svojoj praktičnosti, udobnosti i mogućnosti kombinovanja ona će brzo postati Vaš omiljeni odevni predmet.

U nastavku Vam dajemo savete kako brinuti o pamučnoj polo majici i kako da vašu omiljenu polo majicu održavate na najbolji način i tako joj produžite vek trajanja.

Saveti za pranje polo majice u veš mašini

Polo majicu možete prati koristeći program za pamuk na 40° C ako mislite da je majica dosta zaprljana. Ipak, preporučujemo da češće koristite program za pranje pamuka na 30° C. Ne mešajte tamne i svetle boje, perite ih odvojeno i majicu pre pranja uvek izvrnite na naličje.

Kako pravilno osušiti polo majicu

Ako je to moguće, pokušajte majicu da sušite na ravnoj površini kako se nebi istezala i deformisala. Uvej peglajte izvrnutu na unutrašnju stranu dok je malo vlažna i koristite srednju temperaturu na pegli.

Opranu i suvu majicu možete položiti na stalak za sušenje veša u kupatilu i dok se vi tuširate para će navlažiti majicu i pripremiti je za peglanje. Polo majicu nemojte sušiti u mašini za sušenje veša

Pravilno pakovanje polo majice

Da se majica ne bi izgužvala i deformisala važno je da je pravilno spakujete pre odlaganja u ormar.

Najpre se uverite da su sva dugmad na majici zakopčana, a zatim majicu okrenite licem na dole na ravnu površinu. Desnu stranu majice preklopite prema sredini. Uradite to tako da desni rukav savijete gotovo do ruba levog rukava. Zatim, rukav preklopite ka desnoj strani, duplirajući ga, tačno do ruba majice koji ste napravili. Isti postupak ponovite i na levoj strani. Kada ste savili rukave dno majice preklopite na pola do vrha majice. Donji deo majice savite još jednom kod kragne tako da dno majice dodiruje područje oko ramena. Sada majicu okrenite na prednju stranu i ona će biti savršeno spakovanai bez nabora kada poželite da je obučete.

Kako brinuti o pamučnoj polo majici u ormanu

Potrudite se da sva odeća koju odlažete uvek bude oprana i čista, jer moljce privlači masnoća tela i prljavština, a ne samo tkanina. Odeću od moljaca možete zaštititi raznim prirodnim sredstvima kao što su: klinčić, lavanda, ruzmarin, majčina dušica, kora narandže i kedar. Ove biljke ne smeju biti u direktnom kontaktu sa garderobom, napravite im vrećicu ili ih držite u gazi ili maramici.

Nadamo se da smo ovim tekstom rešili nedounice o tome kako brinuti o pamučnoj polo majici. U slučaju da Vam treba nova polo majica posetite našu prodavnicu i izaberite neki od mnogobrojnih modela koje imamo.

Ostavite odgovor