Yugo (kakav je mogao biti)
Yugo budućnosti

Yugo (kakav je mogao biti)

Bez obzira na njegove mane, Yugo će uvek ostati u našim srcima. Iako se ne proizvodi već više od decinije nisu ga zaboravili ni međunarodni automobilski entuzijasti.

Ponos jugoslovenske automobilske industrije je širom sveta prodat u više od 800.000 primeraka. Tako da je ostao upamćen i van granica bivše države.

Jedan od onih koji su ga dobro zapamtili je dizajner Majkl Merkler. Toliko dobro da mu je “jugo” poslužio kao inspitacija za njegove digitalne dizajnerske radove.

Merkler nam je dao uvid kako bi mogao da izgleda savremeni “Yugo” da je “preživeo” tranziciju i to kao sportski hečbek.

Pod nazivom Yugo GT 5000 Concept, vidimo “jugo” kakav nismo mogli nikad ni da zamislimo. Veličine Chryslera C 300, sa LED svetlosnom grupom, 20-inčnim felnama i gumama širine 265 milimetara i moćnin kočionim čeljustima.

Ispod haube Yuga GT 5000 zamišljen je 5,0-litarski V8 sa turbopunjačem i pogonom na prednjoj osovini koji se prenosi pomoći osmostepenog automatika.

Ovaj “jugić” razvija 600 KS. Iz mesta do 100 kilometara na sat ubrzava za 2,8 sekundi uz maksimalnu brzinu od 320 kilometara na sat.

Ako želite svima da pokažete da ste ponosni na našu automobilsku istoriju Polo Majica Zastava je idealna za Vas.

Za više informacija o Yugu kliknite ovde.

This Post Has One Comment

  1. Amazonka

    Mogao je biti i na struju, jer su pre mnogo godina postojali ljudi koji su ga prepravili u električni automobil, ali nažalost nikada nisu uspeli da ga registruju.

Ostavite odgovor